Продукти
Хората трениращи бодибилдинг, силови спортове, и спортове изискващи натоварване и издръжливост се нуждаят от 2 до 3 пъти повишен прием на протеини.Течният пастьоризиран яйчен белтък е чудесен избор за всички , които искат да покачат чиста мускулна маса по естествен път. Произвежда се от 100 % пресни кокоши яйца като се спазват всички изисквания на системата за безопасност на храните НАССР. Една опаковка от 1 кг съдържа белтъка получен при счупването на 32 бр. яйца размер L. Със своята висока биологична стойност той превъзхожда останалите източници на белтък за човешкото тяло като риба, мляко, пилешко месо. Неслучайно в спортното хранене той е избран за еталон сред останалите белтъци. Термичната обработка и постоянният лабораторен контрол гарантират липсата на салмонели и др.патогенни микроорганизми. За разлика от сушенето пастьоризацията запазва най-ценните съставки за един белтък аминокиселините. Яйчният белтък се характеризира с отличен аминокиселинен състав. Той съдържа всички 8 есенциални( незаменими) аминокиселини, които тялото не може да произведе и си набавя единствено с храната. Яйчният белтък практически не съдържа мазнини, холестерол и въглехидрати, което го прави идеалният вариант за чист протеинов прием
Необходими продукти:
200 гр. Течен белтък
100 гр. Обезмаслена извара
50 гр. Шунка
Подправки
Начин на приготвяне
Смесват се белтъка изварата и шунката до получаване на еднородна смес.Сместа се разстила в предварително загрят тефлонов тиган. След 3-4 минути омлета се обръща за изпичане и от другата страна. След няколко минути омлета се изважда от тигана и се подправя на вкус.
Така приготвеното ястие съдържа високо съдържание на белтъци и много ниско съдържание на мазнини и въглехидрати
Хранителна информация за 100 гр. на Белтъчен омлет с извара и шунка.
ЕНЕРГИЯ | БЕЛТЪЦИ | МАЗНИНИ | ВЪГЛЕХИДРАТИ |
---|---|---|---|
70 ккал | 15.0 гр. | 0.7 гр. | 0.8 гр |